Jeg elsker snacks, og hvis du har det lige sådan, skal du prøve disse svampetærter, som er super nemme og hurtige at lave. Det kræver kun få ingredienser og snacken passer perfekt til forskellige festlige lejligheder. Især til jul!
Denne gang brugte jeg mine egne dyrkede gule østershatte, men alle andre typer østershatte eller champignoner vil også fungere glimrende!
Ingredienser:
- 1 plade butterdej
- 200 g friske svampe (jeg brugte gule østershatte)
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 140 g flødeost
- Et nip salt og peber
- 1/2 tsk tørret oregano
- Lidt Parmesanost
Fremgangsmåde:
- Først steger vi løg og hvidløg på en pande. Efter et par minutter tilsættes svampene, og de steges, indtil de skrumper ind. Til sidst smages blandingen til med salt, peber og tørret oregano. Fjern panden fra varmen, og lad det køle af.
- Skær butterdejen i små kvadrater. Prik midten af kvadraterne med en gaffel, og pensl kanterne med sammenpisket æg.
- Læg en lille smule flødeost i midten af hvert kvadrat, drys med lidt Parmesan, og tilsæt en portion svampeblanding.
- Bag tærterne i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
- Pynt med friske krydderurter, drys med mere Parmesan, og servér straks!
Her kan du også finde en video, der viser, hvordan man laver denne snack.
Velbekomme!
Ønsker du at dyrke svampe? Prøv Mushi Mushi svampekits.